lördag 2 maj 2015

Grand Final!

Storslagen fest på Grand Hotel när Arla Guldko 2015 delades ut!




Fem nya blanka, gyllene och åtråvärda kor skulle nu få komma att pryda de vinnande verksamheternas lokaler i dessa fem kategorierna.
Bästa Miljöarbete
Bästa Matglädjeförskola
Bästa Snabbmål
Bästa Matglädjebutik
Bästa Matglädjeskola


Som en medlem i jurygruppen, Bästa Matglädjeskola har det varit... återigen, en lärorik och en otroligt glädjande resa att få följa de tre finalisterna in i mål.

Brottkärrsskolan i Hovås


Utsäljeskolan i Huddinge

Brunnsboskolan El Cielo i Hisings Backa

Tre fantastiska skolor med en otrolig passion för vinnande Matglädje hos sina gäster.

Juryns motivering till vinsten:
"Här är transparens och dialog lika naturlig som god vällagad mat. En neutral frizon där alla möts på lika villkor. Här upplever vi den nya svenska skolmåltiden i en levande miljö med en unik matglädje, där alla är delaktiga."

Grattis!

Brunnsboskolan i Hissingsbacka "El Cielo" som faktiskt betyder "himmelen" betyder nu också himmelriket.
Vinsten förutom äran i denna matbranschens Oscar är statyetten Arla Guldko, utbildningsstipendium på 25000 kronor samt diplom. 
Och så upplevelsen i detta stora arrangemang med ett dygn på Grand Hotel där Arla inspirerar med aktuella föreläsare som i år var Elaine Eksvärd - retorikexpert och Olof Röhlander - inspiratör, författare. 
Arlas smakupplevelser i samarbete med föreningen Årets konditor.
Arla Guldko prisutdelning.
Mingel med Arlas ostkreationer
Bankett med underhållning, mat från årets kock och årets konditor i den vackra Spegelsalen.

upptäck det goda

Glöm inte!

Alla är vinnare även de som inte sökt eller deltagit i arrangemanget!
 Genom att Arla lyfter fram och belönar dem som satsar extra mycket på att sprida Matglädje inom vår bransch höjs yrkesstoltheten, statusen, viljan, kunskapen till alla som jobbar i offentliga måltider.
Varken vi vill eller inte!
:)
Banketten!
Spegelsalen

Underhållning!
David Batra

Adolf Fredriks flickkör

Orup "Viva La Pop"

Maten!
Förrätt
Soppa på tupp smaksatt med körvel och citron
Krämig svecia, mjukbakad tupplår, kripigt bröd, vårblad och murklor

Varmrätt
Kryddglacerad Lammbog med ramslöksstuvad kål
Vårprimörer och lammsky smaksatt med rostad vitlök.

Efterrätt
Variant av Vinnartårtan
Nougat, björnbär, vanilj och lakrits

Så Gott!


Min Bordskavaljer!
Tommy Myllymäki

 Inte bara El Cielo som var i himmelriket denna kväll.
:)


Kör så det ryker! // Carina










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar